Kleur en Smaak

SONY DSC

Ik lees Magical Urbanism  van Mike Davids, een interessante analyse over de impact van de immigratie in de Verenigde Staten, voornamelijk van de Latijns-Amerikaanse immigranten, en hoe ze het stedelijk landschap van een aantal Amerikaanse steden hebben veranderd. Zij hebben een nieuw gevonden macht; ieder die president van de Verenigde Staten wil worden, moet hen aan zijn of haar zijde hebben.
Ik zou willen stellen dat migratie een natuurlijk en moreel recht is. Het is het recht op leven, het is het recht om te overleven, het is het recht om de omstandigheden van sommige barbaarse overheden te ontsnappen.
Het is beter om migratie te accepteren, want het maakt niet uit wat regeringen doen, immigranten zullen toch komen: ze kunnen muren en hekken bouwen, maar het enige wat ze daarmee doen is meer uitdagingen creeren; ze kunnen nieuwe wetten maken, maar het enige wat ze daarmee doen is nieuwe manieren vinden om immigranten te vermijden. Niets stopt immigratie, omdat de prikkels om te migreren sterker en beter zijn voor de mensen dan die te vinden in de Derde Wereld.
Als er geen betere werkmogelijkheden waren, zouden mensen thuis blijven, want ze zijn hulpeloos, niet dom. Niemand wil hoeven te ontsnappen aan armoede en honger en in een ander land sterven.
De laatste toespraak van Obama was duidelijk over de rol van immigranten in de wereld toen hij zei: …. “dit land heeft meer rijkdom dan elke andere natie, maar dat is niet wat ons rijk maakt. Wij hebben het meest krachtige leger in de geschiedenis, maar dat is niet wat ons sterk maakt. Onze universaliteit, onze cultuur is de afgunst van de wereld, maar dat is niet wat de wereld ervan weerhoudt naar onze kusten te komen. Wat Amerika uitzonderlijk maakt is dat we de meest uiteenlopende multiculturele natie op Aarde zijn”
Laten we onze steden rijk maken, immigratie van elke kleur en smaak is een injectie van het leven, energie en cultuur. Het kosmopolitische resultaat zal rijker zijn, voortdurend in ontwikkeling, met kleuren en muziek, mode en taal – altijd vers gekruid door de nieuwste aankomst van een groep immigranten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: