De afleiding

Con el movil

Wanneer een stressvolle situatie op het werk wij hebben, we zijn erg inefficiënt  omdat we kunnen niet concentreren en helder na te denken. Om dit ongemak te verlaten wordt algemeen aanbevolen ontspanningen, het is de enige manier waarop we kunnen terugkeren naar een staat van rust, zodat we met een nieuwe geest en energie het probleem kan richten.

De “strategie van afleiding” is een belangrijk element van sociale controle om de publieke aandacht af te leiden van belangrijke kwesties en veranderingen die  door de politieke en economische elites besluit zijn.

Een van de grootste afleiding is voetbal, de Argentijnse dictatuur gebruikt het met effectiviteit in de World Cup 1978, maar in de laatste World Cup in Brazilië, is gebleken dat de effectiviteit ervan in twijfel wordt getrokken.

Algemene strategieën van afleiding  zijn belangrijk om de belangstelling in de essentiële kennis op het gebied van wetenschap, economie, cultuur en politiek te voorkomen.

Houd afgeleid het publieke aandacht van de echte problemen, bevordert consumentisme houding “alles nu, meteen”, overspoelen ons met media-evenementen. In een hightech samenleving , hebben we veel afleiding, vele verleidelijke mogelijkheden van escapisme dat zich manifesteren in de vorm van onderbrekingen en multitasking, dat wil zeggen, de versnippering van het denken en de tijd.

Onwetendheid is een vorm van manipulatie die strategisch voorbedachten is. Afleiding is ook een grote bedreiging bij het uitvoeren van projecten. Worden afgeleid beteken gescheiden van een prioritering naar iets secundaire.

Het probleem is dat deze onderbrekingen beïnvloeden ons heel hard. Voortdurend onderbrak verhoogt het niveau van stress en frustratie en beïnvloedt onze creativiteit. Wanneer u wordt afgeleid u niet meer kunt concentreren, wanneer de tijd voor reflectie is altijd onderbrak is moeilijk verder en diep te gaan, patronen te herkennen en problemen op te lossen.

Maar het is ook waar dat technologie geeft ons buitengewone kracht om verbonden te blijven en te leren van andere mogelijkheden. In een wereld waarin de sociale interactie wordt bemiddeld, waar onze gereedschappen zijn zelf media die nooit ophouden om elektronische berichten – knipperende stromen op tijd-  af te geven, dus heeft de aandacht uitgegroeid tot een felbegeerde bron. In de media markt goeroes van marketing en communicatie zetten hun beste dienst om vastleggen en beheren vangen de aandacht van mensen.

Hoewel bewust zijn we dat onze media en onze gadgets moedigen consumptie van beknopte en gesegmenteerde informatie, extracten die uitstek op visuele of opvallende manier – reflecteren weinig over wat er gebeurt met ons vermogen om zich te concentreren en de duur van onze aandachtsspanne.

Vandaag is het niet meer voetballen die ons leidt nu hebben we internet, een medium waarin het zappen is een must, waarop lezen we niet meer dan twee alinea’s omdat het een beetje te saai kunnen wordt, facebook is het toevluchtsoord, en de ringtong van onze Smartphone zijn een opluchting voor ongeduld, een nieuw e-mail, en nieuwe foto van Instangram. Wij zijn ongeduldig door onze telefoon rinkelt en wij kunnen verloren iets belangrijks daarom moeten we onze telefoon voortdurend in onze hand hebben, en als dat niet genoeg is wij chatten via Whatsup met de persoon die naast ons staan.

Alle zijn symptomen van onze verdeelde aandacht in het tijdperk van hypestimulatie informatie, met formidabele tools waarmee u in verbinding met vrienden en interessante informatie vindt. Maar de aard ervan, die maakt ze zo aantrekkelijk –zijn hun filters, hun stukken van relevante informatie dat voortdurend wordt bijgewerkt, is wat maakt ons van de ene plaats naar de andere te zappen, daardoor deze ongunstige instrumenten verleidt onze aandacht om te cultiveren en te focussen op belangrijke zaken en / of specifieke taken.

Het feit dat onze aandacht wordt verdeeld in zoveel activiteiten dienen veranderingen in de hersenen veroorzaken, net als de dagelijkse praktijk van volgehouden aandacht, stimuleren de hersenen om nieuwe ideeën te genereren, onze fysiologische vermoeidheid moet een manier vinden om energie en aandacht te vernieuwen, dat wil zeggen het beheer van onze tijd in het tijdperk waarop de mens leeft in de tijd machine (een tijd waarin alles gebeurt op hetzelfde moment).

Afleiding is een verschuiving van de focus naar verschillende stimuli dan die ene waarop men zich bezighoudt. Daarom is de ergste vijand van de studie en de oorzaak van de slechte prestaties, en is onafhankelijk van het tijd dat wij bezig met een taak zijn, omdat het aantal uren telt niet, maar de intensiteit en concentratie waarmee de taak wij doen.

Uitschakel onze smartphone en onze laptops om ver weg van hun te houden in het weekend en laten we een lange wandeling in het bos naar onze favoriete plek makken.

Zoek stabiliteit in het hier en nu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: